گروه آموزشی جغرافیای مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور

این وبلاگ توسط گروه جغرافیای مدارس جمهوری اسلامی ایران در قطر مدیریت می شود .

گروه آموزشی جغرافیای مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور

این وبلاگ توسط گروه جغرافیای مدارس جمهوری اسلامی ایران در قطر مدیریت می شود .

تدارک گسترده قطری ها برای سوءاستفاده از میزبانی جام ملت ها

تدارک گسترده قطری ها برای استفاده از میزبانی جام ملت ها علیه ایران و نام خلیج فارس  

 اخبار رسیده  حکایت از تکرار شیطنت کشورهای عربی این بار توسط میزبان مسابقات جام ملت های آسیا در جعل نام خلیج فارس دارد.  در حالی که حدود یک ماه دیگر رقابت های فوتبال جام ملت های آسیا در کشور عربی قطر آغاز خواهد شد اخبار رسیده از منابع مختلف حکایت از آن دارد که میزبان این رقابت ها اقدام به چاپ پوستر و اقلام اطلاع رسانی و تبلیغاتی گسترده ای با استفاده از نام جعلی برای «خلیج فارس» نموده است. مسابقات آتی فوتبال ملت های آسیا که در دی ماه امسال در قطر برگزار می شود برای این کشور عربی فارغ از نتیجه حاصله از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا، نحوه برگزاری این مسابقات نمونه کوچکی خواهد بود برای نشان دادن میزان شایستگی قطری ها در برگزاری جام جهانی فوتبال در سال 2022 ، البته به همین دلیل این مسابقات قطعا با حساسیت از سوی رسانه ها و مردم کشورهای غیر آسیایی نیز دنبال خواهد شد. به همین دلیل در صورت اقدام قطری ها در تغییر نام خلیج فارس، شاهد واقعه تاسف بار دیگر همانند بازی های آسیایی گوانجو خواهیم بود. بر پایه این گزارش، قطری ها تصمیم دارند در پوستر های برگزاری مسابقات، راهنمای گردشگران، اقلام تبلیغاتی و ورزشی ویژه مسابقات و وهمچنین تیزرها و برنامه های تلویزیونی ضمن گنجاندن نقشه خلیج فارس از نام جعلی برای آن استفاده کرده و از فرصت پیش آمده نهایت بهره برداری را در راستای مقاصد خود نمایند. اخبار رسیده به ما حکایت از آن دارد که حتی بخش قابل ملاحظه ای از آنچه در بالا آمد چاپ و آماده توزیع شده است. از آنجا که این اقدام بسیار محتمل است ضروری است که فدارسیون فوتبال با کمک دستگاه دیپلماسی به سرعت حساسیت خود نسبت به این موضوع را به مقامات قطری گوشزد نموده و تاکید کنند که در صورت کوچکترین تحریفی در این خصوص اقدام به تحریم مسابقات خواهند نمود. همچنین ضروری است این موضوع هرچه سریعتر به کنفدراسیون فوتبال آسیا منعکس شود و آنها را از عواقب این اقدام آگاه ساخت. همچنین رایزنی مقامات کشورمان با کشورهای شرکت کننده در این رقابت ها و جلب نظر آنها برای همراهی با ایران در صورت بهره برداری قطری ها از این مسابقات باید در دستور کاز قرار گیرد. نباید فراموش نمود که هرگونه سهل انگاری مقامات کشورمان و به ویژه فدراسیون فوتبال در این زمینه، می تواند عواقب جبران ناپذیری را داشته باشد. البته امیدواریم مقامات سازمان تربیت بدنی و همچنین فدراسیون فوتبال با جدیت با این موضوع برخورد کرده و همانند بازی های آسیایی گوانجو به توجیه های نخ نما نپردازند. البته نباید غافل شد که قطری ها اکنون به شدت زیر ذره بین بوده و برگزاری ناموفق و یا همراه با تنش قهرمانی آسیا، موقعیت آنها را در خصوص میزبانی جام جهانی 2022 به خطر خواهد انداخت و این موضوع کار مسئولین کشورمان را راحت تر خواهد کرد.

پیشنهاد احمدی نژاد بر تغییر نام استان مرکزی

پیشنهاد احمدی نژاد بر تغییر نام استان مرکزی

رییس جمهور  نامگذاری روی استان‌های کشور را دارای وجهه فرهنگی و هویت‌بخش دانست و با پیشنهاد تغییر نام استان مرکزی به استان آفتاب، گفت: نام استان‌ها باید تبیین‌کننده هویت و معرف فرهنگ آن استان باشد اما به‌نظر می‌رسد در نامگذاری این استان توجهی به این موضوع نشده است و ضرورت دارد نام شایسته‌ای انتخاب شود که در این میان، عنوان «آفتاب» که برای استان مرکزی مطرح می‌شود، زیبنده‌تر به نظر می‌رسد و می‌توان به عنوان یکی از کارهای فرهنگی ماندگار و هویت‌بخش، نام آن را استان آفتاب گذاشت.

تبلور علم و ثروت ورزشگاه های قطر

تبلور علم و ثروت ورزشگاه های قطر

قطر روز دوم دسامبر در جلسه فیفا در زوریج سوئیس به عنوان میزبان جام جهانی 2022 انتخاب شد. به نظر می‌رسد که توسعه فناوری تنها کلید موفقیت این کشور دارای شرایط آب و هوایی سخت برای یک میزبانی در خور توجه باشد. 
 قطر به عنوان میزبان جام جهانی 2022 انتخاب شد. انتخابی که به اعتقاد بسیاری از مفسران به واسطه دلارهایی به دست آمد که از درآمد نفت به این کشور بسیار کوچک حاشیه خلیج فارس وارد می‌شود، اما معدود تحلیلگرانی هم هستند که هرچند قبول دارند ثروت این کشور در انتخاب آن به عنوان میزبان جام جهانی بی‌تاثیر نبود اما اذعان دارند که این ثروت می‌تواند منجر به توسعه فناوری شود و در نتیجه فناوری کلید موفقیت قطر در این انتخاب بوده است.
ر حقیقت یکی از انتقاداتی که به میزبانی قطر وارد شده است، هوای گرم و بیابانی این کشور است. به همین دلیل این کشور ساخت استادیوم‌هایی را در برنامه دارد که از سیستم‌های خنک کننده ویژه‌ای بهره می‌گیرند.

دمای این کشور در تابستان به بیش از 50 درجه سانتیگراد می‌رسد اما قطری‌ها قصد دارند ورزشگاه‌های رو بازی را توسعه دهند که با بکارگیری از فناوری‌های ویژه‌ای دمای محل برگزاری رقابت‌های جام جهانی را در 27 درجه سانتیگراد نگه می‌دارند.
یکی از این استادیوم‌ها ورزشگاه «لوسیل آیکانیک» نام دارد که قرار است در دوحه پایتخت قطر ساخته شود. این استادیوم گنجایش میزبانی 86 هزار و 250 تماشاچی را خواهد داشت و توسط پارکینگ‌ها و غرفه‌های خدماتی محصور خواهد شد که سقف تمامی آنها را صفحات خورشیدی تشکیل می‌دهند.
این صفحه‌های خورشیدی به اندازه‌ای انرژی تولید خواهند کرد که انرژی مورد نیاز ورزشگاه در هنگام برگزاری مسابقات را تامین کرده و در عین حال به ساختمان‌های همسایه ورزشگاه نیز انرژی خواهد رساند.
این ورزشگاه از فناوری‌های دوستدار محیط زیست برخوردار است که می‌توانند هوای ورزشگاه را در حرارت غیر قابل تحمل دوحه، خنک نگه دارند. سقف توگود این ورزشگاه به سیستم عملیاتی بادگیر مانندی مجهز بوده و بخش مرکزی سقف زین مانند ورزشگاه از قابلیت باز و بسته شدن کامل برخوردار است.
تماشاچیان از طریق 6 پل که بر روی استخرهای آبی که ورزشگاه را احاطه کرده و شمایلی شناور مانند به آن داده‌اند، وارد ورزشگاه می‌شوند. دسترسی به این ورزشگاه که در شمال دوحه ساخته خواهد شد، از طریق جاده‌های اصلی و خطوط جدید مترو امکان‌پذیر خواهد بود.
همچنین از میان مهمترین فناوری‌هایی که در جام جهانی قطر استفاده از آنها پیش‌بینی شده است، سیستم‌های مخابراتی و ارتباطی است که امکان به اشتراک‌گذاری مسابقات را با تمام دنیا فراهم می‌کنند و قادر خواهند بود بدون قطع ارتباط شبکه، با امنیت بسیار بالایی به فوتبال دوستان خدمات ارائه دهند.
در مورد اینکه از چه فناوری‌هایی در اشتراک گذاری این بازی‌ها با دیگر نقاط دنیا استفاده خواهد شد، باید گفت که قطر قصد دارد از فناوری‌های ارتباطی کاملا به روزی که در 12 سال آینده در دسترس قرار می‌گیرند، استفاده کند.

از جمله این فناوری‌ها که می‌توان آنها را برای 12 سال آینده تجسم کرد، امکان تماشای زنده مسابقات بر روی تلفن‌های همراه هوشمند در هر نقطه دنیا به صورت سه بعدی، حضور مجازی در مسابقات اشاره کرد.
همچنین می‌توان تصور کرد که با نصب دوربین‌های سه بعدی بسیار کوچکی که بر روی لباس دروازه بان نصب می‌شوند امکان تماشای بازی از چشم یک دروازه‌بان فراهم شود.

بی‌شک تمام این فناوری‌ها نیازمند برخورداری از یک شبکه اینترنت فوق سریع است که از طریق فیبرهای نوری نسل جدید و ماهواره‌ها ایجاد شود.

از سویی دیگر، این اینترنت نه تنها امکان ارتباطات رسانه‌ای را سرعت خواهد بخشید بلکه قطر از طریق این شبکه مافوق سریع اینترنت خواهد توانست دستگاه‌های مختلفی که همزمان بر روی ترافیک، دمای هوا و امنیت مردم نظارت دارند را به طور همزمان مدیریت کند.

سایر ویژگی‌های ورزشگاه‌های قطر

قطر پنج طرح مختلف را برای ساخت ورزشگاه‌هایی با ویژگی‌های متفاوت ارائه کرده است. یکی از این طرحها ورزشگاهی است که از پوسته خارجی خاصی برای نمایش دادن تصاویر مسابقه فوتبال ساخته شده است. ورزشگاهی دیگر از روبان‌های رنگارنگی پوشیده شده است که نمادی از تیم‌های شرکت کننده در این رقابت‌ها خواهد بود و ورزشگاه دیگر آن به استخر، چشمه‌های آب معدنی و فروشگاه مجهز خواهد بود.
چشم جام جهانی که با الهام از صدف‌های دریایی طراحی شده و به یک چشم بزرگ شباهت داد
سقف این ورزشگاه قابل انعطاف بوده و نمای آن به واسطه باغچه‌های اطراف آن بسیار دیدنی است

در طرحی دیگر ورودی ورزشگاه با پل دوستی میان قطر و بحرین در ارتباط است. پلی که قطر را به جزیره همسایه اش وصل می‌کند و یکی از شگفتی‌های معماری جهان به شمار می‌رود.

انرژی اکثر این ورزشگاه‌ها از خورشید تامین خواهد شد و هر یک از آنها از سیستم کنترل اقلیمی برخوردار خواهد بود که با وجود کویری بودن شرایط آب و هوایی، دمای ورزشگاه را زیر 27 درجه سلسیوس نگاه خواهد داشت.
روبان‌های جام جهانی که رنگ آنها رنگ تیم‌های حاضر در رقابت‌ها را آشکار می‌کند
و به عنوان سمبلی برای دوستی، بردباری و احترام متقابل میان جام جهانی، فیفا و قطر است

پس از برگزاری رقابت‌های جام جهانی 2022 برخی از قطعات این ورزشگاه‌ها جدا شده و به منظور بهبود سطح ورزش فوتبال به دیگر کشورها انتقال خواهند یافت.

13 میلیون سقط جنین اجباری در چین

13 میلیون سقط جنین اجباری در چین

قانون اجبار برای تک فرزندی در چین باعث شده است زنانی که برای بار دوم باردار می شوند مبجور به سقط جنین شوند. 

شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی براساس آماری که منتشر می شوند، سالیانه دست کم سیزده میلیون مورد سقط جنین در چین برای جلوگیری از به دنیا آمدن فرزند دوم برخی خانواده های چینی صورت می گیرد و گمان بر این است که آمار واقعی بسیار بیشتر باشد.

اگر چه دولت چین سقط اجباری جنین را منع کرده است ولی سقط اجباری جنین همچنان ادامه دارد و در برخی موارد با تزریق یا خوراندن برخی داروها به مادر باردار، جنین را از بین می برند.

زنانی که قانون دولت چین را درباره به دنیا نیاوردن بیش از یک بچه نقض می کنند معمولا با جریمه هزار تا چهاده هزار دلاری روبرو می شوند.

سودان در آستانه تجزیه

سودان جنوبی منطقه‌ای خودمختار از کشور سودان است است که به دلیل تفاوت های انسانی از جمله زبان و دین سال هاست که خواهان جدایی از کشور سودان است.سودان پهناورترین کشور قاره افریقاست. تا حدود 60سال پیش این کشور و مصر یک کشور واحد بودند که تحت استعمار انگلستان بودند.با نگاه های استعماربی این سرزمین به دو کشور تقسیم شد. اما از همان زمان جنوب سودان هدف قرار گرفت تا از سودان بزرگ جدا شود و سال ها جنگ داخلی در این کشور رقم خورد . تا بالاخره در صلحی که 9‍ ژانویه 2005در کنیا امضا شد و به دومین جنگ داخلی سودان پایان داد ، به این منطقه خودمختاری اعطا شد.اما با تلاش های رسانه ای غرب برای تضعیف این کشور بزرگ و مسلمان قرار شد تا در ژانویه 2011 (دی ماه 1389) انتخاباتی در جنوب سودان برگزار شود تا سرنوشت این منطقه مشخص شود. البته به احتمال زیاد رای به استقلال سودان جنوبی داده شود و این خود مقدمه جدایی دارفور و دیگر مناطق سودان خواهد بود.   

جغرافیا جنوب سودان از شرق به اتیوپی از جنوب به کنیا وگاندا و کنگو و از غرب به آفریقای مرکزی محدود می‌شود. جمعیت حدود ۱۳٬۰۰۰٬۰۰۰ تا ۱۱٬۰۰۰٬۰۰۰ میلیون نفر در این منطقه زندگی می‌کنند. اقتصاد جنوب سودان منطقه غنی از منابع طبیعی است و مهم‌ترین صادرات آن نفت است. که در آن 85 درصد از ذخایر اثبات رسیده متمرکز شده است . مرکز و مهمترین شهر :جوپا انگلیسی و عربی مساحت :۶۴۰٬۰۰۰کیلومتر مربع جمعیت:۱۳٬۰۰۰٬۰۰ تا ۱۱٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر

دریاچه ارومیه تا 3 سال دیگر خشک می‌شود

دریاچه ارومیه تا 3 سال دیگر خشک می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: با ادامه روند فعلی بحران زیست محیطی دریاچه ارومیه تا سه سال آینده کاملا خشک و نابود می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، حسن عباس نژاد پیش از ظهر یکشنبه با اشاره به پیش بینی کارشناسان در سال 78  مبنی بر خشک شدن دریاچه ارومیه تا 15 آینده افزود: متاسفانه این پیش بینی در حال تحقق است و با وضعیت فعلی باید تا سه سال آینده و در حالت خوش بین تا پنج سال آینده شاهد نابودی این زیست بوم با ارزش خواهیم بود.

وی با هشدار جدی نسبت به مرگ دریاچه ارومیه افزود: هم اکنون این تالاب ارزشمند روزهای بسیار بحرانی را طی می‌کند و ادامه این روند مشکلات زیست محیطی زیادی را برای منطقه به ارمغان خواهد آورد.
60 درصد دریاچه ارومیه به شوره زار تبدیل شده است
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از خشک شدن کامل 60 درصد دریاچه ارومیه خبرداد و گفت: در  حال حاضر به دلیل بالا بودن تبخیر بالای آب 60 درصد از مساحت این دریاچه شامل سه هزار هکتار خشک و تبدیل به شوره زار شده است.

عباس نژاد میزان غلظت نمک دریاچه ارومیه را بالای 360 گرم بر لیتر عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه عمیق ترین نقطه دریاچه ارومیه در حال حاضر دو متر آب دارد.
آرتمیای دریاچه ارومیه از بین رفته است
وی با بیان اینکه اکسیژن محلول در آب دریاچه ارومیه به شدت کاهش یافته است اظهار داشت: این امر موجب شده است حیات تنها موجود زنده این تالاب آرتمیا ارومیانا با خطر جدی مواجه شود به گونه‌ای در حال حاضر میزان آرتمیا در آب دریاچه ارومیه به صفر رسیده است.

عباس نژاد با اشاره به اینکه تمامی جزایر دریاچه ارومیه به هم چسبیده‌اند گفت: سواحل این دریاچه نیز به خشکی متصل شده است.میزان آب ورودی به دریاچه ارومیه به صفر رسید
این مسئول تبخیر بسیار بالای آب، کاهش شدید آب ورودی به دریاچه، شرایط اقیلمی منطقه، کاهش نزولات آسمانی، عدم استفاده اصولی از منابع آب زیرزمینی به همراه عوامل انسان ساز را از اهم دلایل بحرانی شدن دریاچه ارومیه دانست و افزود: براساس پیش بینی کارشناسان و با توجه به افزایش شش تا پنج درجه‌ای دمای هوا در سالجاری دریاچه ارومیه تا سه یا پنج سال آینده کاملا نابود و از بین خواهد رفت.

عباس نژاد در خصوص اقدامات صورت گرفته توسط مسئولان استانی و کشوری برای نجات این تالاب ارزشمند خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه و حساسیت ویژه رئیس جمهوری کشورمان قوی ترین کارگروه نجات دریاچه ارومیه و مدیریت بحران در کشور تشکیل شده است.

وی اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی‌های این کارگروه مصوب شد ستاد مدیریت بحران دریاچه ارومیه تشکیل و اقدامات عملی برای برون رفت از این بحران تدوین و اجرایی شود.

اعتبار 40 هزار میلیارد ریال دریاچه ارومیه  به 18 هزار میلیارد ریال کاهش یافت
وی یادآور شد: در این راستا سند مدیریت راهبردی برای دریاچه ارومیه امضا و پروژه‌های زیادی با صرف اعتباری بالغ بر 40 هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی (ماده 10) با همکاری وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست تعریف شد.

عباس نژاد خاطرنشان کرد: بر اساس ارزیابی اولیه مشخص شد برخی پروژه‌های تعریف شده از سالهای قبل دارای کد و ردیف اعتباری از محل اعتبارات ملی و استانی بودند که در نهایت مقرر شد این طرح‌ها با تزریق و افزایش اعتبارات روند قبلی خود را طی و از میان طرح‌های این ستاد حذف شوند که این امر منجر شد اعتبار 40 هزار میلیارد ریال به 18 هزار میلیارد ریال کاهش یابد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در ادامه گفت: طرح‌های پیش بینی شده توسط کارگروه ویژه نجات دریاچه ارومیه در سه محور شامل صرفه جویی دو میلیارد مترمکعب آب در سال و تزریق این آب طی مدت زمان پنج ساله به دریاچه ارومیه، افزایش آب در سطح حوزه آبریز دریاچه ارومیه از طریق اجرای طرح‌های مختلف از جمله بارور کردن ابرها، انتقال آب بین حوزه ای، افزایش راندمان آبیاری، تغییر الگوی کشت وافزایش آب‌های زیرزمینی بحث و به تصویب رسید.

عباس نژاد طرح بارور کردن ابرها را یکی از بهترین گزینه‌ها برای نجات دریاچه ارومیه از وضعیت بحرانی دانست و اظهارداشت: با اجرای این طرح راندمان بارش 15 تا 20 درصد افزایش می‌یابد.

سالانه 3.1 میلیارد مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دریاچه ارومیه برای رسیدن به تراز اکولوژیک سالانه به 3.1 میلیارد مترمکعب آب نیازدارد اظهارداشت: هم اکنون میزان آب تولیدی حوزه آبریز دریاچه ارومیه هفت میلیارد مترمکعب است که نهادهای متولی نجات دریاچه ارومیه موظف شده‌اند این آب را مدیریت کرده و سالانه 3.1 میلیارد مترمکعب از این آب را به دریاچه ارومیه منتقل کنند.

وی اجرایی شدن این امر را مسنلزم نرمال بودن شرایط اقلیمی و میزان بارندگی در منطقه دانست و افزود: اجرای این طرح‌ها تنها می‌تواند دریاچه ارومیه را به تراز اکولوژیک 1274.1 برساند و برای نجات دریاچه ارومیه از وضعیت فعلی طرح‌های دیگری نیز در دستور کار قرار دارد.

عباس نژاد یادآورشد: در این راستا این طرح براساس میزان توسعه، جمعیت و اراضی کشاورزی استانهای حوزه آبریز دریاچه ارومیه میزان حق آبه هر استان مشخص و براساس دستورالعمل خاص به مرحله اجرا در می‌آید.

متولی اصلی دریاچه ارومیه آذربایجان غربی است

عباس نژاد متولی اصلی دریاچه ارومیه را استان آذربایجان غربی اعلام کرد و گفت: سهم آذربایجان غربی از تامین 3.1 میلیارد مترمکعب آب یک میلیارد و 900 مترمکعب است.

وی با بیان اینکه متاسفانه بحران فعلی دریاچه ارومیه در طی 15 سال گذشته رخ داده است گفت: طرح‌های مذکور به محض ابلاغ از سوی ستاد و کارگروه نجات دریاچه ارومیه اجرایی می‌شود ولی نباید انتظار داشت این تالاب ارزشمند در عرض یک یا دو سال از حالت بحرانی خارج شود.

کاهش 20 میلیارد مترمکعب آب دریاچه ارومیه

این مقام مسئول کل آب موجود دریاچه ارومیه را در شرایط نرمال 34 میلیارد مترمکعب عنوان و خاطرنشان کرد: در این مدت 20 میلیارد مترممکعب آب دریاچه ارومیه از بین رفته است و برای جبران کم آبی به همان میزان آب نیاز است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی کاهش نزولات آسمانی را مهمترین دلیل خشک شدن دریاچه ارومیه دانست و افزود: عوامل انسان ساز 30 درصد در بروز بحران خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر دارد.

توسعه استان باید با اولویت حفظ محیط زیست صورت گیرد

عباس نژاد در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر صنعت سد سازی در بروز شرایط بحرانی دریاچه ارومیه جواب داد: ظرفیت سد‌های استان یک میلیارد و 700 مترمکعب است و در سالهای آینده این میزان به چهار میلیارد مترمعکب افزایش می‌یابد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در نشست تخصصی خود با خبرنگاران در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه به تغییر رنگ و قرمز شدن دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد و علت بروز این پدیده را رشد جلبک دونالیلا سالینا و تشرح ماده قرمز رنگ کاروتن اعلام کرد.

اظهارات این مقام مسئول و هشدارهای جدی در خصوص بحران دریاچه ارومیه در حالی عنوان می‌شود که این تالاب ارزشمند از سال 76 روند خشک شدن را سپری می‌کند.

ازسال آبی 75 – 74 تا کنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقه‌ای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.

بنا بر تحقیقات انجام شده از 12 سال پیش تاکنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان می‌دهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.

پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی‌های خاص خود بعد از دریاچه شور بحرالمیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می‌رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دایمی با دارا بودن 102 جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت‌های زیادی را در دل خود جای داده است.

مساحت این دریاچه بیش از 570 هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه‌های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر خواهد افتاد.

بزرگترین خشکسالی طی 30 سال آینده

بزرگترین خشکسالی طی 30 سال آینده

کارشناسان و محققان اعلام کردند که از انتشار بیشتر گازهای گلخانه ای جلوگیری بعمل نیاید، زمین بزرگترین خشکسالی را طی 30 سال آینده را تجربه خواهد کرد.

 یکی از محققان مرکز ملی تحقیقات جوی (NCAR) در این زمینه گفت: ما در حال مواجهه با خشکسالی گسترده در دهه های آینده ، هستیم اما هنوز به طور کامل زمان و ابعاد این خشکسالی برای کارشناسان و محققان هنوز مشخص نشده است وی همچنین هشدار داد که عواقب بسیار سختی در انتظار ساکنان زمین خواهد بود.

با توجه به تغییرات آب و هوایی، بخش هایی از آسیا ، ایالات متحده و جنوب اروپا ، و بسیاری از آفریقا ، امریکا لاتین، خاور میانه و مناطق هم مرز با دریای مدیترانه در معرض خشکسالی شدید در چند دهه آینده هستند که با توجه به مطالعات منتشر شده، مناطق شمال اروپا به روسیه ، کانادا ، آلاسکا و هند می توانند تبدیل به نقاط پر آب زمین بدل شوند که البته این شرایط برای هیچ یک از ساکنین منطقه خوشایند نخواهد بود.

پیش بینی بروز خشکسالی نتیجه تحقیقات گسترده بر مبنای دستاوردهای بیش از 22 رایانه تحقیقاتی(طراحی شده توسط برنده جایزه نوبل) است که به کار بررسی پیش بینی دما ، بارش و رطوبت و عوامل آب و هوایی دیگر مشغول است.

محققان بین المللی، مهترین و اصلی ترین علت بروز خشکسالی در سال های گذشته و همچنین مواجه شدن زمین و ساکنانش با وسیع ترین خشکسالی در 30 سال آینده را ناشی از پدیده انتشار گازهای گلخانه ای اعلام کرده اند.

طبق گزارش آژانس محافظت از محیط زیست که چندی پیش منتشر شد، گازهای دی اکسید کربن، متان، اکسید نیتروس، هیدروفلوروکربن، پری فلوروکربن و هگزوفلوراید سولفور 6 نمونه از خطرناکترین گازهای گلخانه ای در سطح جهان هستند.

افزایش خشکی، افزایش میزان بارندگی و سیل، افزایش حرارت و آتش سوزی در جنگلها، افزایش سطح آب دریاها، بروز طوفانهای قدرتمند و آسیب به منابع آب، کشاورزی و اکوسیستم از تاثیرات قابل توجه آلودگی ناشی از گازهای گلخانه ای به شمار می روند.

گازهای گلخانه ای علاوه بر تهدید سلامت انسان می تواند باعث به خطر افتادن امنیت ملی در کشورهای مختلف شود. در سال 2007 در مرکز امنیتی آمریکا 11 ژنرال ارتش آمریکا گزارشی را مبنی بر تاثیر تغییرات جوی بر امنیت ملی کشور مورد تایید قرار دادند. به گفته این مقامات خشونت در مناطق بی ثبات می تواند در اثر کاهش یکی از منابع حیاتی زندگی مانند آب افزایش پیدا کرده و منجر به اغتشاش شود.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، در حال حاضر بسیاری از کشورهای جهان به رهبری ایالات متحده تلاش خود را به منظور توقف تولید گازهای گلخانه ای به واسطه قطع وابستگی صنایع به سوختهای فسیلی و عدم استفاده از مواد آلاینده آغاز کرده اند که البته این کشورها به خصوص آمریکا خود توجه چندانی به تولید این گازهای خطرناک در کشور خود ندارند.

احیای بزرگترین شهر جهان در اسپانیا

دولت اسپانیا از طریق حفاری های باستان شناسی می کوشد شهر «مدینه الزهراء» را احیا و آنرا از زیر خاک خارج کند.
این شهر را عبدالرحمان سوم از خلفای اموی در دوران حکومت خود بر اندلس تاسیس کرد.
این شهر یکی از بزرگترین شهرهای تاریخ به شمار می رود که از یکهزار سال پیش تا کنون زیر خاک مدفون شده است.
در گزارشی در این باره آمده است: مدینه الزهراء یک هزار سال پیش بزرگترین شهر در جهان بود. وی با توجه به مهارت خود در هنر و جنگ توانست بسیاری از هنرمندان و پیکرتراشان را جذب آنجا کند به گونه ای که سی سال مشغول ساختن مدینه الزهراء بودند.
رامون فرناندز باستان شناس می گوید: عبدالرحمان سوم خود را خلیفه خواند و به عنوان بخشی از برنامه سیاسی خود این شهر را پایه گذاری کرد.
در بخش دیگری از گزارش آمده است: این شهر بر روی یک تپه بنا شده است تا به دشت های سرسبز اطراف مشرف باشد و کاخ حاکم نیز در بالاترین نقطه شهر قرار داشت تا از آنجا همه مناطق شهر و اطراف آن را زیر نظر داشته باشد.
بخشی از آثار به جای مانده از این شهر در موزه ای که در محل بنای این شهر قرار دارد به نمایش گذاشته شده است.

انفجار جمعیتی در انتظار قاره آفریقا

انفجار جمعیتی در انتظار قاره آفریقا  

سازمان ملل متحد درباره انفجار جمعیت در شهرهای قاره آفریقا هشدار داد. سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد شهرهای قاره آفریقا با پدیده خطرناک "اضافه جمعیت" روبرو هستند زیرا جمعیت مناطق شهری کشورهای این قاره همچنان به شدت در حال افزایش است. برنامه اسکان بشر ملل متحد UN-Habitat در گزارشی با عنوان وضع شهرهای آفریقا در سال دو هزار و ده میلادی هشدار داد جمعیت شهرهای آفریقایی تا سال دو هزار و پنجاه میلادی بیش از سه برابر خواهد شد چرا که پیش بینی می شود که تا آن زمان شصت درصد از جمعیت تقریبی یک میلیارد و دویست و سی میلیون نفری قاره آفریقا به مراکز شهری مهاجرت کنند. این گزارش می افزاید، آفریقا سریعترین رشد شهرنشینی را در میان قاره های جهان دارد به طوری که رشد شهرها در این قاره سه و چهل و یک صدم درصد است. این گزارش خاطر نشان می کند بسیاری از شهرهای آفریقا هم اینک مملو از جمعیت هستند و رشد سریع جمعیت این شهرها ممکن است مصیبت بار باشد. خوان کلوس Joan Clos مدیر اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد می گوید: "هیچ دولت قاره آفریقا نمی تواند و نباید از روند کنونی رشد سریع شهرها غافل باشد." وی افزود: "دولت های آفریقایی باید به پدیده شهرنشینی و گسترش شهرها به عنوان یک اولویت نگاه کنند تا بتوانند با سرمایه گذاری های هنگفت امکانات اداری و حکومتی لازم را در کنار مسکن و خدمات شهری مناسب فراهم کنند و ثروت را به شکل بهتری تقسیم کنند." جمعیت شهر لاگوس پایتخت نیجریه تا سال دو هزار وپانزده میلادی، با رسیدن به دوازده میلیون و چهارصد هزار نفر از جمعیت شهر قاهره به عنوان بزرگترین شهر قاره آفریقا پیشی خواهد گرفت. این گزارش همچنین هشدار می دهد به علت تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین، میلیون ها آفریقایی ساکن شهرهای ساحلی در معرض خطر بالا آمدن سطح آب دریاها قرار دارند. بیش از بیست و پنج درصد جمعیت یک میلیارد نفری کنونی آفریقا در شعاع یکصد کیلومتری خطوط ساحلی این قاره زندگی می کنند.